selamat


I made this widget at MyFlashFetish.com.

"kata Prof.Dr.Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi dalam kitab karangannya Fiqhul Jihad "Menggunakan internet untuk menyampaikan maklumat Islam,menyampaikan suara Islam dan memperlihatkan Islam merupakan SATU JIHAD UTAMA"

Friday, April 29, 2011

Jom kempen !!

Assalamualaikum...terdetik di hati nak mencoret sedikit d blog..
Mungkin apa yang saya hendak nukilkan disini berbentuk perkongsian mahupun peringatan..

Hari ini kita sering didedahkan dengan pelbagai masalah sosial..dari sekecil2 masalah sehinggalah sebesar2 masalah.Pelbagai formula cuba diketengahkan untuk menyelesaikan masalah yang melanda khususnya buat Umat Islam

Nabi s.a.w sudah pun menjelaskan formulanya sejak 1432 tahun yang lampau..
tinggal lagi sama ada kita TERlupa atau SENGAJA lupa atau BUAT-BUAT lupa..(ad beza ke..)

Apa kata Baginda s.a.w kepada umatnya??
Sabda Rasulullah s.a.w, "Aku tinggalkan kepada Ummatku 2 perkara, jika mereka berpegang teguh kepadanya maka mereka tidak akan sesat selama-lamanya iaitu Al-Quran dan As-Sunnah" saya pasti ramai yang sudah maklum dengan Hadis ini namun persoalnnya sejauh manakah ia benar-benar menjadi pegangan dalam hidup kita??

Apa kata kita mulakan dengan diri kita ...hidupkan kembali Sunnah Nabi s.a.w, buat kempen untuk diri sendiri, keluarga, sahabat2 sekelas/sekolej/sekampus/sekerja...bertemakan 1 HARI 1 SUNNAH..

kali ini saya nak kongsi satu amalan yang rasanya kalau ditanya kepada Umat Islam di Malaysia ni berapa kerat sangatlah yang praktis Sunnah nabi ini...sebab ap?? myb sebab x terasa akan kepentingan mengamalkannya..Jom kita sama2 pakat amal..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Motivasi